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health ingredients

양배추 효능, 양배추 즙

by 라프LifeFrom 2023. 2. 28.
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7가지 놀라운 효능을 가진 수퍼 푸드, 양배추

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😁양배추

🤯 양배추즙

🐱‍🏍 농약과 손질법

 

 

양배추는 풍부한 비타민C & K, 섬유질을 가진 천연 항상화제인 수퍼 푸드다. 소화를 돕고 심장을 튼튼하게 하고 염증 또한 감소시킨다. 하지만 가격이나 흔한 쓰임으로 인해서 종종 그 값어치가 인정받지 못한다. 

 

Cabbage is a nutritious vegetable that is packed with vitamins, minerals, and antioxidants. It is a member of the cruciferous vegetable family, which includes other vegetables such as broccoli, cauliflower, and kale. When blended, cabbage can be used in a variety of dishes, from smoothies to soups to dips.

 

😁 양배추

 

양배추 영양소 (90g 기준 1컵)
칼로리 22
프로틴 1g / 섬유질 2g / 비타민 K - 하루 섭취률 56% / 비타민 C - 하루 섭취률 36%
그외 망간/비타민B6/칼슘/칼륨/마그네슘/비타민A/철분/엽산

붉은 양배추 영양소 (90g 기준 1컵)
칼로리 28
프로틴 1g / 섬유질 2g / 비타민 C - 하루 섭취률 56% / 비타민 K - 하루 섭취률 28%
그외 비타민 B6 11% / A 6%  

양배추 카레, 독일김치 - 사워크라우트

  1. 강한 항산화 물질 함유 심장병 / 특정 암 / 시력을 보호한다. 
  2. 양배추와 같은 식물류(cruciferous veges - 브로콜리, 칼리플라워, 케일)는 만성 염증 (심장병, 관절염, 염증성 장질환) 을 감소시킨다. 
  3. 풍부한 비타민C는 콜라겐을 만들기 위한 필수 재료로 쓰인다. 식물성 철분의 흡수를 돕고 잠재적 암을 퇴치한다. 하루 비타민 C 섭치가 100mg 증가할 때마다 폐암 위험이 7% 감소한다. (2014년 21개 연구분석 결과) 붉은 양배추가 더 많은 비타민 C가 함유 되어 있다. 
  4. 섬유질이 소화를 돕는다. 섬유소가 대변의 부피를 더하고 규칙적인 배변을 촉진시킨다. 또한 유익한 박테리아 수를 증가시킨다. 
  5. 양배추에 들어간 칼륨은 체내 소금을 분해해서 혈압을 낮추는 역할을 한다. 또한 소변을 통해 과다한 나트륨이 배출되는 것을 돕는다. 
  6. 콜레스테롤 수치를 감소시키는 2가지 물질을 가지고 있다. (수용성 섬유질, 식물성 스테롤인 피토스테롤) 수용성 섬유질은 장 속의 콜레스테롤과 결함해서 혈액으로 흡수됨을 막는다. 피토스테롤은 콜레스테롤과 구조적으로 유사한 식물인데 소화기관 내 콜레스테롤 흡수를 차단한다. 
  7. 비타민 K : 혈액 응고를 담당하는 효소의 보조 인자, 양배추에는 하루 필요 비타민 K의 56%가 들어있다. 

 

 

Here are some of the health benefits of cabbage:

  1. Rich in nutrients: Cabbage is low in calories but high in nutrients such as vitamin C, vitamin K, folate, and potassium.
  2. Antioxidant-rich: Cabbage is rich in antioxidants, which help to protect the body from damage caused by free radicals. These antioxidants can also help to reduce inflammation in the body.
  3. May help with digestion: Cabbage is high in fiber, which can help to promote healthy digestion and prevent constipation.
  4. May help to reduce the risk of cancer: Some studies have suggested that eating cruciferous vegetables such as cabbage may help to reduce the risk of certain types of cancer, including lung, colon, and breast cancer.

 

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🤯 양배추즙

1. 위 건강
2. 항암 효과
3. 노화 예방
4. 피부 미용
5. 뼈 건강
6. 치질 개선

 

When blended, cabbage can be a great addition to smoothies and soups. Here are some ideas for incorporating blended cabbage into your diet:

  1. Cabbage smoothie: Blend together chopped cabbage, a banana, some almond milk, and a scoop of protein powder for a nutritious and filling breakfast or snack.
  2. Cabbage soup: Blend together cooked cabbage, chicken or vegetable broth, and your favorite seasonings for a comforting and healthy soup.
  3. Cabbage dip: Blend together cooked cabbage, Greek yogurt, and your favorite herbs and spices for a healthy and tasty dip.

Overall, blending cabbage is a great way to add more nutrients and fiber to your diet. Try experimenting with different recipes and see how you can incorporate blended cabbage into your meals for a healthier and more nutritious diet.

 

 

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🐱‍🏍 농약과 손질법

양배추 기르기

우리가 먹는 양배추는 여러겹의 튼튼하고 질긴 녹색 잎 속의 "결구: 우리가 먹는 알맹이"가 크면 수확한다. 대략 5개월의 시간이 걸리며 1년에 총 2회 수확이 가능하다. 보통 봄과 가을에 심게되면 가을에 심은 양배추의 경우 겨울에 수확해서 농작물의 피해가 덜하다. 

하지만 농약을 치는 질긴 녹색잎과는 달리 우리가 먹는 알맹이인 "결구"가 열리는 시점부터는 농약을 치지 않기때문에( - 벌레도 질긴 잎에 흥미를 잃고) 실제로 양배추에 있는 잔류 농약의 양은 많지 않다. 즉, 겉의 두꺼운 부분을 흐르는 물에 씻고 떼어낸 후 속 알맹이만 사용할 땐 크게 농약 걱정을 할 필요가 없다. 

환경단체 The Environmental Working Group (EWG)에 따르면 46개의 과일과 채소류 중에서 양배추가 함유한 잔류 농약의 양은 적은편에 속하며 26위에 랭크 되었다. 

잔류 농약이 많은 과일과 채소류 순위
1. 딸기
2. 시금치
3. 케일, 콜라드, 머스타드 잎
4. 살구
5. 사과
6. 포도
7. 체리
8. 복숭아
9. 배
10. 고추
11. 셀러리
12. 토마토

 

According to the Environmental Working Group's (EWG) 2021 Shopper's Guide to Pesticides in Produce, cabbage ranks relatively low in terms of pesticide residue. It was not included in the EWG's "Dirty Dozen" list, which includes the top 12 fruits and vegetables with the highest pesticide residue.

Instead, cabbage ranks 26th out of 46 fruits and vegetables tested in terms of pesticide residue. This means that cabbage is generally considered to be a safer choice in terms of pesticide exposure compared to other produce items that rank higher on the list.

However, it's important to note that pesticide use on crops can have negative effects on human health and the environment, so choosing organic or pesticide-free options when possible is always a good idea. Additionally, properly washing and preparing fruits and vegetables can help minimize any potential exposure to pesticides.

 

 

The Environmental Working Group (EWG) releases an annual "Dirty Dozen" list, which includes the top 12 fruits and vegetables with the highest pesticide residue. The 2021 "Dirty Dozen" list, in order of highest to lowest pesticide residue, includes:

  1. strawberries
  2. spinach
  3. kale, collard and mustard greens
  4. nectarines
  5. apples
  6. grapes
  7. cherries
  8. peaches
  9. pears
  10. bell and hot peppers
  11. celery
  12. tomatoes

It's important to note that this list is not meant to discourage people from eating fruits and vegetables. Instead, it aims to educate consumers about the potential risks associated with consuming produce that has been treated with pesticides and encourages them to choose organic or pesticide-free options whenever possible.

 

 

The Environmental Working Group (EWG) also releases an annual "Clean Fifteen" list, which includes the fruits and vegetables with the lowest pesticide residue. The 2021 "Clean Fifteen" list, in order from lowest to highest pesticide residue, includes:

  1. avocados
  2. sweet corn
  3. pineapple
  4. onions
  5. papaya
  6. sweet peas (frozen)
  7. eggplant
  8. asparagus
  9. broccoli
  10. cabbage
  11. kiwi
  12. cauliflower
  13. mushrooms
  14. honeydew melon
  15. cantaloupe

These fruits and vegetables are generally considered to be safer choices in terms of pesticide exposure. However, it's important to note that pesticide use on crops can have negative effects on human health and the environment, so choosing organic or pesticide-free options when possible is always a good idea. Additionally, properly washing and preparing fruits and vegetables can help minimize any potential exposure to pesticides.

UNSPLASH BY IBUKI TSUBO

 

 

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